Groen-Verbindt-dag in de wijk Helmerhoek met veel vrijwilligers.

Inmiddels is het alweer twee weken geleden en wil ik nogmaals aandacht vragen aan een bijzondere samenwerking tussen Groen Verbindt met vrijwilligers van het wijkplatform Helmerhoek en Timberland. De foto’s geven een sfeerimpressie van de verschillende projecten.

 

Op de vroege ochtend van woensdag 2 mei verzamelden zich op Erve Leppink de vrijwilligers uit de wijk Helmerhoek samen met ongeveer 70 medewerkers van het Almelose bedrijf Timberland. De deelnemers aan deze dag waren bewoners van de wijk Helmerhoek en vrijwilligers van Groen Verbindt, het Wijkplatform, JP van de Bent, De Posten en Timberland.
Na een welkomstwoord van Inge Vierhout, coördinator voor Groen Verbindt bij de Posten, werden de vrijwilligers in groepjes verdeeld met uiteraard een coördinator, op de hoogte van de uit te voeren werkzaamheden. Nadat de groepen samen met hun coördinator waren samen gesteld, gingen ze op pad naar hun deel of project in de wijk.

 

De werkzaamheden strekten zich uit van zorgcentrum “De Posten”, waar natuurlijk met de bewoners een gezellig praatje werd gemaakt, de Kinderboerderij, Erve Leppink en tot aan de andere kant van onze wijk, Volgens het actieplan waren er 12 verschillende projecten. Stralend weer, ideaal voor het werk en met een goed humeur zijn alle mensen begonnen met de verschillende werkzaamheden. Hieronder de deelnemende projecten:

 

 

Graeshoek: (verwijderen Jeu de Boules baan en herinrichten met plantenbakken)

Fietspad Ravenhorsthoek en kerkepad: (opschonen en op beide hoeken van het bos voorzien van zaaigoed om deze hoeken op te vrolijken)

Bekspringhoek: (doelen plaatsen en opschonen)

Bijenhoek: (herinrichten van de bijenhoek)

Bosperceel bij de buslus: (opbrengen zand voor bomen, dit in samenwerking met de Gemeente)

Het Groene Spoor: (aanbrengen route bordjes en opschonen van de route)

Omgeving Helmgras: (beplanting aanbrengen)

Erve Leppink: (Inrichten achtertuin De Posten)

Erve Leppink: (dagactiviteit met ouderen)

Erve Leppink: (Schilderen fietsenhok)

Kinderboerderij dé Wesseler: (opschonen rondom het park)

De Posten: (dagactiviteit met ouderen)

 

De gereedschappen, kruiwagens en alles wat nodig was voor een succesvolle dag waren al eerder in de wijk uitgezet. De foto’s zijn is samenwerking met Helmerhoeknieuws op een aantal locaties in de wijk gemaakt, zoals bij: Erve Leppink, ‘t Helmgras, Graeshoek, Crossbos, Moestuin De Bijenhoek, het bos aan de Oorthuishoek en aanleg voetbalveldje met doelen aan de Bekspringhoek.
Het was van licht tot zwaar werk, maar met plezier, lachen en tijd voor een praatje. De lunch, verzorgd door Erve Leppink, werd ook zeer gewaardeerd. De dag eindigde waar die begon, bij Erve Leppink, met een gezellige afsluiting, waarbij alle vrijwilligers met een voldaan gevoel de dag afsluiten.

Related Posts